Als zelfstandige is het belangrijk dat u met een gerust gemoed kan ondernemen. Daarom is het belangrijk dat u voor uw bedrijfs- en privéactiviteiten een evenwichtig en vooral volledig verzekeringspakket hebt.

Bij Vanbreda Mediùs zijn we van alle markten thuis, gaande van de startende ICT-consultant tot de zelfstandige zaakvoerder van een familiebedrijf. Wij zorgen voor een aangepaste begeleiding op maat voor elk dossier.

Uw eigen verzekeringsteam, bestaande uit een accountmanager, cliëntbeheerder en schadebeheerder, zorgt voor de volledige opvolging van uw verzekeringsportefeuille.

Er zijn een aantal verzekeringen die voor u als zelfstandige erg belangrijk zijn:

  • Brandverzekering: Als eigenaar of huurder van een pand is de brandverzekering onontbeerlijk. Bescherm uw pand en inhoud tegen brand, glasbreuk, storm-, hagel-, water- en sneeuwschade. Hebt u een juweliers- of antiekzaak of handelt u in waardevolle koopwaar? Dan raden wij u aan dit contract aan te vullen met een diefstalverzekering.
  • Autoverzekering: Hebt u een (bestel)wagen op naam van uw zaak? Dan spreekt het voor zich dat u die ook op de juiste manier laat verzekeren. Denk hierbij in eerste instantie aan het voertuig zelf, maar vergeet ook niet wat u vervoert op de baan goed te beschermen.
  • Beroepsaansprakelijkheid: Bescherm u tegen de gevolgen van onbedoelde beroepsfouten die u tijdens uw werk overkomen. Een foutief advies, tekenfout of verkeerde vertaling is sneller gebeurd dan u denkt. Deze verzekering is verplicht voor sommige vrije beroepen zoals architecten en ingenieurs. Voor andere activiteiten zoals business- en IT-consultants is ze sterk aan te raden.
  • Bestuurdersaansprakelijkheid: Als leidinggevende, zaakvoerder of bestuurder loopt u steeds meer risico op individuele vervolgingen. De polis bestuurdersaansprakelijkheid dekt de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de bestuurder ten gevolge van eisen met betrekking tot financiële verliezen. Zonder dekking kan een bestuurder verplicht zijn die kosten met eigen middelen te betalen.
  • Arbeidsongevallenverzekering: Ook al hebt u maar één of twee personeelsleden in dienst, u moet ze beschermen tegen de gevolgen van ongevallen tijdens, van of naar hun werk. Dit is een wettelijke verplichting.

Een ondernemer en zijn pensioen

Als zelfstandig ondernemer krijgt u een minimumpensioen van de overheid. Dit is in vele gevallen echter onvoldoende voor het behouden van een normale levensstandaard. In combinatie met de fiscaal interessante aanvullende pensioenplannen zoals VAPZ en IPT hebben ondernemers uitzicht op een degelijk pensioen.

  • VAPZ: Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen is een private pensioenopbouw die fiscaal zeer interessant is voor zelfstandigen. De betaalde premies zijn aftrekbaar als sociale bijdragen. De premie vermindert het belastbare beroepsinkomen waardoor u een belastingbesparing geniet aan het marginale tarief. De vermindering van het beroepsinkomen heeft ook tot gevolg dat u minder sociale bijdragen betaalt.
  • IPT: Individuele Pensioentoezegging is een fiscaalvriendelijke vorm van pensioenopbouw via uw vennootschap. Als zaakvoerder of bestuurder bent u de rechtstreekse begunstigde van uw op maat gemaakte verzekering. U bepaalt dus zelf de hoogte van het kapitaal binnen de fiscale 80%-regel.

Meer weten?

Bent u een startende zelfstandige of een doorwinterde ondernemer die graag eens zijn verzekeringsportefeuille wil vergelijken? Laat hier uw gegevens achter en wij contacteren u zo spoedig mogelijk.

U kunt ons bereiken via 03 217 06 06 of info@vanbreda-medius.be

Wij zijn er voor u.